Chemische peelings: hoe chemisch zijn ze?

Chemische peelings doen bij veel mensen de wenkbrauwen fronsen. Vaak vragen mijn cliënten me hoe chemisch ze eigenlijk zijn. Maar om dit uit te leggen, moet ik eigenlijk eerst uitleggen dat er in feite maar 2 soorten peelings bestaan.

Enerzijds hebben we mechanische peelings. Dit wil zeggen dat een schurend element voor de peelende werking zorgt. Denk dan aan scrubs, microdermabrasie of dermaplaning bijvoorbeeld.

Ofwel hebben we een chemische peeling. Bij een chemische peeling wordt er dus geen schurend element gebruikt. Een bepaalde molecuul zorgt er hier immers voor dat de bovenste huidlaag zich vernieuwt. Dit wil dus zeggen dat zelfs de zogenaamde “biopeelings” ook in de categorie van de chemische peelings vallen.

Er zijn echter ontzettend veel soorten chemische peeling. Maar de peelings die het meest gebruikt worden zijn doorgaans op basis van volgende ingrediënten:
– Glycolzuur: wordt gewonnen uit suikerriet
– Lactaatzuur: is afkomstig van melk
– Amandelzuur: de naam zegt het zelf al, komt uit amandelen

Natuurlijk zijn er ook heel heavy peelings die chemischer zijn. Maar de meeste chemische peelings, die frequent gebruikt worden, hebben dus wel degelijk een natuurlijke oorsprong.

Benieuwd of een chemische peeling wat voor jouw huid kan betekenen?
Boek dan gemakkelijk online een gratis intake!